Gegužė

Pagaliau! Gegužę sulauksime palankesnio planetų išsidėstymo ir jų aspektų, todėl mėnuo žada būti konstruktyvesnis, bus daugiau romantikos ir malonių emocijų.

Gegužė – naujų idėjų realizavimo, atsinaujinimo, reformų metas. Jau mėnesio 3 dieną (19.30 val.) Merkurijus taps direktiniu (pradės judėti pirmyn), todėl jau nuo 4 dienos veikloje, planuose, santykiuose pajusime aiškumą. Prasidės palankus laikas bendravimui, darbui su informacija, bus lengviau mokytis, sparčiau vyks darbai, suaktyvės verslo sfera, bus palanku užmegzti naujus kontaktus, naudingus ryšius, vykti į keliones. Bet apie viską išsamiau:

 

Taigi, gegužės 4 – 17 dienomis Merkurijus jungsis su Uranu sudarydami palankų aspektą su Marsu ir Jupiteriu. Tai palankus laikas naujiems projektams, bendradarbiavimui, naujoms pradžioms daugelyje gyvenimo sferų. Tai veikimo laikas, kurį galite išnaudoti naujoms iniciatyvoms, bet kokiems pokyčiams veikloje, versle, buityje.

 

Gegužės 1 – 7 dienomis Saulė sekstilyje su Neptūnu (tikslus gegužės 4 dieną). Šios energijos suteiks galimybę geriau įsiklausyti į savo intuiciją, vidinį balsą. Bus lengviau suprasti kitus žmones, pradings psichologiniai barjerai, kas leis greičiau išspręsti nesutarimus be konfliktų. Tai praregėjimų, atradimų laikas. Palanku dalyvauti labdaringoje veikloje. Geras laikas planuoti vaikelį, pastojimui. Galimos naujos romantinės pažintys, bet po mėnesio 3 dienos.

 

Gegužės 5 – 15 dienomis Saulė trine su Plutonu (tikslus gegužės 9 dieną). Šios energijos padės koncentruoti jėgas ir valią veikloje, kur reikalingas lyderio vaidmuo, darbe su kolektyvu, versle ar veikloje sprendžiant bendras problemas su partneriu. Palankus laikotarpis kreiptis į oficialias institucijas dėl finansinių klausimų, gauti kreditą. Efektyvus laikas atsikratyti kažko jau atgyvenusio – baldų, technikos, idėjų, projektų, darbinių santykių.

 

Gegužės 1 – 16 dienomis Merkurijus jungsis su Uranu (tikslus gegužės 10 dieną). Tai originalių ir progresyvių idėjų metas, kai aspekto energijos skatins protinį mąstymą, intuiciją, išradingumą. Šiuo metu aktyvizuosis kontaktai, susirašinėjimas, informacijos kaita. Palankus laikas pradėti mokytis kažko naujo, pritaikyti neįprastas žinias. Tikėtinos netikėtos kelionės, komandiruotės, susitikimai su neįprastais žmonėmis. Palanku užmegzti naujas verslo pažintis. Produktyvus laikas intelektualiniam darbui, kuris pareikalaus naujo požiūrio. Netikėtų vizitų, naujienų metas. Bet kokioje situacijoje stenkitės panaudoti tai, kas nauja, nors ir neįprasta. Šio aspekto minusas tas, kad didina nervingumą, dirglumą. Mėnesio 8 – 12 dienomis reikalingas atsargumas su elektros prietaisais, vairuojant.

 

Gegužės 11 dieną tiksliais taps du aspektai: Marsas kvadrate su Neptūnu ir Merkurijus trine su Saturnu. Tačiau Mėnulis visą dieną iki vakaro bus be kurso. Šią dieną neverta pradėti kažką svarbaus, tai bus neefektyvu, geriau būtų atidėti svarbius vizitus, iš kurių laukiate svarbių sprendimų.  Apie šiuos du skirtingus, dvilypius aspektus išsamiau:

 

Gegužės 8 – 14 dienomis Marsas kvadratūroje su Neptūnu (tikslus gegužės 11 dieną). Arti šios dienos galime susidurti su apgaule, sukčiavimu, klastojimu. Neverta pasitikėti naujais žmonėmis, kurie siūlys savo idėjas, paslaugas ar bendradarbiavimą. Saugokite pinigines ir sąskaitas. Gali išaiškėti slaptos paslaptys, nemalonūs faktai.  Šią dieną (gegužės 11) neverta vesti derybų, priiminėti sprendimus ir kažką žadėti.

 

O gegužės 1 – 16 dienomis Merkurijus formuos triną su Saturnu (tikslus taip pat gegužės 11 dieną). Šio aspekto energija padės išlaikyti realistinį požiūrį ir iš dalies kompensuos probleminį ankstesnįjį aspektą. Šis laikas palankus kreiptis į oficialias instancijas, forminti vizas, dokumentus. Saturnas padeda galvoti realistiškai ir blaiviai, kas padės išvengti nesusipratimų bendraujant, įvertinant aplinkybes. Įsiklausykite į vyresnių žmonių patarimus.

 

Apie atsargumą galima priminti ir gegužės 12 dieną, kai Mėnulis jungsis su Juoduoju Mėnuliu ir  pabaigs formuoti nepalankų aspektą su Neptūnų ir Marsu. Taip pat nepalanki diena priiminėti svarbius sprendimus, reikalingas atsargumas vairuojant, kelionėse, didelė apsinuodijimų, katastrofų, stichinių nelaimių tikimybė.

 

Gegužės 18 – 27 dienomis formuosis nepalankus aspektas Venera-Jupiteris-Plutonas (tikslus gegužės 19 ir 25 dienomis). Santykiuose –  tiek verslo, tiek asmeniniuose –   gali iškilti problemų. Galimi nesutarimai finansiniais klausimais arba dėl egoizmo ir nenoro skaitytis su partnerio pozicija. Tai labiausiai tikėtina arti gegužės 25 dienos.

Dar ir gegužės 15 – 27 dienomis Venera opozicijoje su Jupiteriu (tikslus gegužės 19 dieną) – nesutarimai dėl finansų, per didelių išlaidų. Neverta skolintis, skolinti, išlaidauti, investuoti. Dar vienas svarbus momentas – galime prarasti saiką valgant.

Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad visą gegužę meilės planeta Venera judės nestabiliu ir karštakošišku Avino ženklu, o mėnesio gale formuos įtemptus aspektus su Plutonu ir Uranu (iki pat birželio 3 dienos). Todėl visiems, kas planuoja vestuves šiuo laikotarpiu, reikėtų gerai pagalvoti – ar neskuba jie šiuo klausimu, ar turi patikimą pagrindą sąjungai. Kaip rašiau straipsnyje dėl vestuvių datų, gegužė nėra tinkama.

Gegužės 25 dieną (22.44 val. Lietuvos laiku) stos Mėnulio jaunatis, kuri duos impulsą kelionėms, išsilavinimui. Jaunatis formuoja tam tikrą užtaisą visam sekančiam mėnulio mėnesiui, todėl to periodo fokusu bus informacijos svarbumas. Aplinkybės gali skatinti naujiems tikslams. Tačiau jaunatis prasidės vėlai vakare, todėl naujus darbus reikės planuoti po gegužės 25 dienos.