Jei planuosite atostogas…

Atskiri Žemės regionai yra pavaldūs skirtingų planetų energijoms, o šalys bei tautos yra siejamos su astrologiniais ženklais. Sulyginus būdingiausius tautos bruožus, jos psichotipą ir etnokultūrą su Zodiako ženklų sistema, nesunku lietuvius priskirti Vėžiui, lenkus – Šauliui, o rusus – Vandeniui. Dėl geografinių zonų ir valstybių nėra bendro sutarimo, nes ne visada aišku, ką laikyti valstybės susikūrimo data – Nepriklausomybės paskelbimą ar visgi atkūrimą.

Europą, kaip geografinį regioną, astrologai priskiria Saulei. Europiečiai gyvena šia diena – pasitikėdami savimi, sąmoningai ir egoistiškai, dėl savęs ir savo gerovės. Jie neieško prasmių sielos gelmėse ir anapus, nebijo dominuoti. Lietuviams, emocionaliems Mėnulio vaikams, nuolat atsigręžiantiems į praeitį, į giminės šaknis, bijantiems dėl rytojaus ir kukliai gyvenantiems vardan vaikų ateities, nebus lengva pereiti prie europietiškųjų – aktyvių ir demonstratyvių – Saulės energijų režimo.

Karingasis Marsas valdo Artimuosius ir Vidurinius rytus, kur išpažįstama agresyvioji islamo religija. Šiaurės Amerika siejama su greitaeigiu Merkurijumi, kuris skatina amerikiečius pirmauti prekybos, mainų ir informacijos srityse. Daugiausia geraširdžių avantiūristų, Jupiterio globotinių, gyvena Lotynų Amerikos žemyne.

Zodiako ženklų kraštovaizdžiai ir šalys geriausia poilsiauti ir papildyti energijos atsargas šalyse, kurių ženklas sutampa su jūsų gimimo ženklu. Jei negalite jų pasiekti, „pasikraukite“ giminingame kraštovaizdyje.

Avinas: stepės, savanos, dykumos ir dykvietės. Šalys: Vokietija, Palestina, Šiaurės Airija, Kazachstanas, Japonija.

Tauras: derlingos ir miškingos žemės, kur daug sodų ir parkų, džiunglės, selvos. Šalys: Australija, Švedija, Ukraina, Bulgarija, Olandija, Šveicarija.

Dvyniai: gatvės, autostrados, vieškeliai, daubos, kalnų perėjos, sąsiauriai, upių santakos, Šalys: JAV, Graikija, Belgija, Armėnija.

Vėžiai: ežeringi kraštai, vienkiemiai, slėniai, pievos, nerijos, pakrantės, paplūdimiai, pelkės, įlankos, kriokliai. Šalys: Lietuva, Indija, Škotija, Naujoji Zelandija.

Liūtai: prerijos, ištaigingi kurortai, atrakcionų parkai, miškai su vešlia ir spalvinga augmenija. Šalys: Prancūzija, Čekija, Italija, Rumunija, Sicilija, Kalifornija.

Mergelė: gojai, ganyklos, kalvotos vietovės su giraičių intarpais. Šalys: Japonija, Šveicarija, Austrija, Vakarų Indijos salynai.

Svarstyklės: skverai, stilingi parkai, išpuoselėtos pievelės. Šalys: Didžioji Britanija, Austrija, Latvija, Birma, Argentina, lyguminė Kinijos dalis.

Skorpionas: taiga, požeminiai urvai, klampynės, įdubos, vulkanų krateriai. Šalys: Vengrija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Turkija, Indokinija, Azerbaidžanas, Marokas.

Šaulys: neaukšti kalnai, piliakalniai, laukiniai, civilizacijos nepaliesti kraštai Šalys: Ispanija, Lenkija, Jugoslavija, Brazilija, Gruzija. Malta.

Ožiaragis: uolėtos ir akmeningos vietovės, kalnagūbriai, skardžiai, kanjonai, fiordai. Šalys: Norvegija, Estija, Meksika, Tibetas, Afganistanas.

Vandenis: tundra, lygumos, geizeriai ir šaltiniai, atviros erdvės. Šalys: Rusija, Kanada, Danija.

Žuvys: salos, uostai, marios, užutekiai, sunkiai pasiekiami užkampiai. Šalys: Portugalija, Izraelis, Egiptas, Indonezija, Islandija.