GRUODIS

Gruodis bus ypatingas astrologinių įvykiais – Saulės užtemimu ir Jupiterio perėjimu į Ožiaragio ženklą.

Mėnesio pradžioje Marsas „pyksis“ su Uranu, todėl santykiuose bus aktualūs klausimai ir problemos, susijusios su verslu, bankais, kreditais, finansais.  

Gruodžio 3 dieną Venera seksilyje su Marsu (aspektas veiks iki gruodžio 10 dienos) padės pagerinti santykius su mylimu žmogumi, nugludinti aštrius kampus, priimti bendrus sprendimus.

Gruodžio 2 dieną Jupiterio ingresija į Ožiaragio ženklą, kuriame jis bus iki 2020 gruodžio 19 dienos. O iki 2020 kovo pabaigos Ožiaragyje bus planetų steliumas – prie Saturno ir Plutono bus prisijungęs Jupiteris. Nors jis bus „kritime“ ir negalės atskleisti savo prigimtinių savybių, tačiau jo įtaką labiausiai pajus tie, kurie bus organizuoti, mokės realistiškai žvelgti į įvykius. Nes Jupiteris nemėgsta pasakų, jis „išblaivina“. Sėkmė lydės tuos, kurie keldami tikslus nepervertins savo jėgų.

Gruodžio antroji dekada sustiprins romantinius jausmus – galimos naujos pažintys, romanai, versle – bendradarbiavimas, partnerystė. Išskirtinė bus gruodžio 8 diena, kai Saulė kvadratūroje, o Venera sekstilyje su Neptūnu. Galime neteisingai suprasti žmones, įvykius, bus lengva apsigauti arba apgauti kitus. Todėl, geriau nepriiminėti svarbių sprendimų, nepasitikėti naujais žmonėmis, idėjomis. Galimi apsinuodijimai, nelaimingi įvykiai su vandeniu ar kitais skysčiais.

Gruodžio 9 dieną Merkurijus pereis į Šaulio ženklą ir bus jame iki 26 dienos. Lengviau bendrausime, būsime optimistiškesni.  Tai bus palankus laikas svečiuotis, bendrauti ir užmegzti naudingus ryšius su reikalingais, įtakingais, užimančiais aukštesnę socialinę padėtį asmenimis, užsieniečiais, politikais, dvasininkais.

Gruodžio 12 dieną (7:12 val. Lietuvos laiku) stos Mėnulio pilnatis Dvyniuose. Pagrindine užduotimi bus gebėjimas išskirti svarbiausius klausimus, reikalaujančius gilios analizės, nenukreipiant dėmesio į daugybę nereikšmingų detalių. Artimomis pilnačiai dienomis galime išgirsti naujienų, kurios naujai nušvies įvykius arba įtakos sprendimams gruodžio pabaigoje. Mėnulio pilnaties įtaka gali padėti padaryti iki galo tai, kas reikalauja užbaigimo, tuo atlaisvinant erdvę ko nors naujo atėjimui.

Gruodžio 15 dieną svarbus Jupiterio ir Urano trino aspektas. Jis veiks beveik visą gruodį  ir pirmomis sausio dienomis. Konstruktyvus ir retas aspektas. Tai bus sėkmingas laikas naujiems projektams ir startas IT sferoje, dizaine, interneto technologijose. Suteiks galimybes atsinaujinti, galimi malonūs netikėtumai. Tai laikas kažką pradėti naujo karjeroje ar versle, gali klostytis kažkokie įvykiai svarbiems gyvenimo pokyčiams. Geras laikas kelionėms, svarbiems pirkiniams, naujoms iniciatyvoms, mokslams, santykiams su užsieniečiais, partneriais užsienyje.

Gruodžio 20 dieną Merkurijus kvadrate su Neptūnu – būsime linkę išsiblaškymui, apgaulei. Bus reikalingas atidumas forminant, saugojant, pasirašant dokumentuose, kelionėse, bendraujant su naujais žmonėmis. Apsinuodijimų maistu ar vaistais, alkoholiu tikimybė.

Gruodžio 22 dieną Venera „pyksis“ su Uranu – bus pavojus sugriauti tai, kas mums brangu, todėl venkime emocinių sprendimų, „nekirskime iš peties“, ypatingai iki gruodžio 26 dienos, nes taškas padėtas šiuo periodu gali būti galutinis. Nepalankus laikas finansiniams sprendimams, investicijoms.

Gruodžio 26 dieną (7:13 val. Lietuvos laiku) 5-ame Ožiaragio ženklo laipsnyje stos Mėnulio jaunatis, prasidės naujas Mėnulio mėnuo, o 7:18 val. Lietuvos laiku) bus žiedinio Saulės užtemimo pikas. Šventinis Kalėdinis periodas bus ypatingas, nelengvas, „užtemimų koridoriuje“. Jausime tiek Saulės, tiek Mėnulio, kuris vyks 2020 sausio 10 dieną, užtemimų įtaką (apie tai sekančiame straipsnyje).

Paskutinės metų dienos – tai palankus laikas naujoms pradžioms. Suteiks galimybę pradėti naujus metus naujomis viltimis ir perspektyvų nuojautomis.