2016 metų rugsėjo mėnesio Saulės ir Mėnulio užtemimai

Šis rugsėjis ne tik rudens pradžia, bet ir užtemimų mėnuo.

Rugsėjo 1 dieną 09:08 val. Lietuvos laiku įvyks žiedinis Saulės užtemimas 9-ame Mergelės laipsnyje, o rugsėjo 16 dieną 19:06 Lietuvos laiku pusšešėlinis Mėnulio užtemimas 24-ame Žuvų laipsnyje.

Šiuos užtemimus sunkins Merkurijaus retrogradinis periodas bei Saturno ir Neptūno kvadratūra.

Abu rugsėjo užtemimai palies Mergelės – Žuvų ašį. Tai tarnavimo, išsivalymo ir pasveikimo tiek siaurąja, tiek plačiąja prasme – nuo būtinybės pasirūpinti savo sveikata iki poreikio peržiūrėti savo dvasines vertybes ir prioritetus. Taip pat bus aktualūs darbo ir kasdieninių pareigų klausimai, fizinė ir psichinė mūsų sveikata, bus svarbu išlaikyti balansą tarp vaizduotės ir tikrovės, idealizmo ir realizmo.

Rugsėjo 1 dienos Saulės užtemimas gali turėti destabilizuojantį efektą, padidinti abejones, baimes ar kaltę,  silpninti valią. Periode nuo rugpjūčio pabaigos iki rugsėjo vidurio gali kilti sunkumų santykiuose su vadovybe, valdžia, oficialiais asmenimis. Moterims gali kilti sunkumų santykiuose su vyrais arba vyrų reikaluose. Pirmame plane gali atsidurti darbo sąlygų, santykių su kolegomis temos. Jos gali būti susijusios su neatsakingumu, klaidomis praeityje.

Šio Saulės užtemimo metu bus svarbu vadovautis skaičiais, faktais, patikrintais duomenimis, o ne aklais tikėjimais, tuščiais pažadais. Venkite bet kokių santykių ir sandorių, kurie gali žadėti greitą problemų sprendimą, greitas pajamas, žadančias aukso kalnus ateityje. Apsikuopti ir apsišvarinti, susitvarkyti socialinių garantijų popierius, kreiptis dėl pašalpų, išmokų. Draustis ar pasirūpinti paveldu, bendru turtu, pensijomis.  Apkarpyti smarkiai poreikius ir apetitus. Pereiti nuo tuščių svaičiojimų  ir pasyvaus laukimo prie konkrečių, praktiškų veiksmų. Kažką realiai keisti, pertvarkyti.  Analizuoti aplinkybes, veikti tik apskaičiavus visus pliusus ir minusus.Netikėti niekuo aklai, pasitikslinti  naujus ryšius ir kontaktus kiek jie yra patikimi. Visame kame laikytis  moralės ir saiko, neperžengti moralės ir etikos normų.  Pasirūpinti savo sveikata. Bent jau iki rugsėjo 23 dienos nedaryti galutinių išvadų ir nepriiminėti svarbių sprendimų

Ypatingai šį Saulės užtemimą gali pajusti tie, kurių asmeninės planetos ir horoskopo taškai jungiasi su užtemimo 8 – 12 laipsniu Mergelės ženkle. Tiems, kurie gimę periode nuo rugpjūčio 31 iki rugsėjo 2 dienos, šis užtemimas bus jungtyje su Saule ir tai bus susiję su jų Soliaru (gyvenimo įvykiais metų bėgyje).

Rugsėjo 16 dienos Mėnulio užtemimas pabrėš tarpusavio santykių temą. Teks atsižvelgti į kito ar kitų žmonių interesus. Galimi nesklandumai su kolegomis ar pavaldiniais. Būkite atidūs – šiuo periodu gali išaiškėti kažkas slapto, netikėtos aplinkybės gali paaštrinti santykius su mylimaisiais arba partneriais, galimi konfliktai, barniai, nestabiliose šeimose iškils skyrybų klausimas. Nepriiminėkite svarbių sprendimų, netikėkite gandais, tikrinkite visus faktus. Rugsėjo įvykių įtaka gali jaustis dar pusę metų, todėl bus svarbus realistinis žvilgis į vyksiančius įvykius.

Šis rugsėjo mėnesio Mėnulio užtemimas labiausiai įtakos gimusius rugsėjo 15 – 17 dienomis, nes tai bus susiję su jų Soliaru ( gyvenimo įvykiais metų bėgyje). Taip pat tiems, kurių asmeninės planetos ir horoskopo taškai randasi 22 – 26 laipsnyje Dvyniuose, Mergelėje ir Šaulyje.